21 січня 2014

Відбулося засідання постійно діючої комісії з акредитації засвідчувальних центрів та центрів сертифікації ключів

21 січня 2014 року о 10:00 год. відбулося засідання постійно діючої комісії з акредитації засвідчувальних центрів та центрів сертифікації ключів за адресою: м. Київ, пров. Рильський, 10.

На засіданні було розглянуто наступне питання порядку денного:

Розгляд розпорядження Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України від 27 грудня 2013 року № 11/1-1698 щодо скасування акредитації акредитованого центру сертифікації ключів публічного акціонерного товариства «Комунікаційний фондовий центр».

Підставою для прийняття Розпорядження Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України від 27 грудня 2013 року № 11/11-1698, стали порушення публічного акціонерного товариства «Комунікаційний фондовий центр» вимог законодавства у сфері електронного цифрового підпису, криптографічного захисту та захисту інформації відповідно до статті 12 Закону України «Про електронний цифровий підпис», постанови Кабінету Міністрів України від 28 жовтня 2004 року № 1451 «Про затвердження Положення про центральний засвідчувальний орган», Порядку акредитації центру сертифікації ключів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13 липня 2004 року № 903, Положення про порядок здійснення державного контролю за додержанням вимог законодавства у сфері надання послуг електронного цифрового підпису, затвердженого наказом Адміністрації Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України від 24 липня 2007 року № 143.

За підсумками засідання постійно діючої комісії з акредитації засвідчувальних центрів та центрів сертифікації ключів ВИРІШИЛИ:

Рекомендувати центральному засвідчувальному органу скасувати акредитацію та анулювати свідоцтво про акредитацію центру сертифікації ключів акредитованого центру сертифікації ключів публічного акціонерного товариства «Комунікаційний фондовий центр».