05 вересня 2014

Результати засідання Науково-експертної ради

02 вересня 2014 року о 09:30 год. за адресою: м. Київ, вул. Артема, 73 відбулося розширене (за участі представників Адміністрації Президента України) засідання Науково-експертної ради з питань розвитку інфраструктури відкритих ключів України (Науково-експертна рада), створеної наказом Міністерства юстиції України від 13 червня 2014 року № 932/5 «Про Науково-експертну раду з питань розвитку інфраструктури відкритих ключів України» (із змінами).

На засіданні розглянуто питання щодо визначення першочергових заходів із розв’язання питання внутрішньої інтероперабельності та обговорено пропозиції ТОВ «Автор» щодо внесення змін до Вимог до форматів криптографічних повідомлень, затверджених наказом Адміністрації Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України від 18 лютого 2012 року № 739, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 14 січня 2013 року за № 108/22640.

Науково-експертна рада рекомендувала розробити проект Концепції стандартизації та розвитку інфраструктури відкритих ключів та надання послуг електронного цифрового підпису (кваліфікованих електронних довірчих послуг); розглянути можливість внесення змін до проекту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про електронний цифровий підпис» щодо регулювання дотримання та виконання вимог інтероперабельності АЦСК, ЗЦ та ЗЦНБУ; спільно з розробниками надійних засобів електронного цифрового підпису та суб’єктами надання послуг електронного цифрового підпису опрацювати проект технічного рішення для забезпечення інтероперабельності шляхом побудови тестового Стенду та Довірчого Центру.