19 вересня 2014

Засідання спільної робочої групи

19 вересня 2014 року о 10:00 год. за адресою: м. Київ, вул. Артема, 73 відбулося розширене засідання спільної робочої групи з розробки проектів нормативно-правових актів у сфері електронного цифрового підпису, що діє відповідно до наказу Міністерства юстиції України, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України від 13 березня 2013 року № 421/5/117 «Про створення спільної робочої групи з розробки проектів нормативно-правових актів у сфері електронного цифрового підпису».

У засіданні взяли участь представники Державного агентства з питань електронного урядування України, Незалежної асоціації банків України, Національного банку України.

На засіданні розглянуто звернення Незалежної асоціації банків України від 21 серпня 2014 року № 2056-21/08, обговорено питання щодо внесення змін до Порядку застосування електронного цифрового підпису органами державної влади, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями державної форми власності, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28 жовтня 2004 року № 1452, а також обговорено пропозиції Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України щодо встановлення термінів усунення порушень вимог наказу Міністерства юстиції України та Адміністрації Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України від 20 серпня 2012 року № 1236/5/453 «Про затвердження вимог до форматів, структури та протоколів, що реалізуються у надійних засобах електронного цифрового підпису».

За результатами розгляду зазначених питань прийнято рішення:

Підготувати та надати Національній асоціації банків України обґрунтовану відповідь, з урахуванням пропозицій Адміністрації Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, Державного агентства з питань електронного урядування України та Національного банку України.

Розробити проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку застосування електронного цифрового підпису органами державної влади, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями державної форми власності» та розмістити його на офіційних сайтах Міністерства юстиції України та центрального засвідчувального органу, сторінці центрального засвідчувального органу в соціальній мережі Facebook, з метою отримання зауважень та пропозицій від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань.

Опрацювати у робочому порядку питання щодо встановлення термінів усунення порушень вимог наказу Міністерства юстиції України та Адміністрації Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України від 20 серпня 2012 року № 1236/5/453 «Про затвердження вимог до форматів, структури та протоколів, що реалізуються у надійних засобах електронного цифрового підпису» та розглянути його на наступному засіданні спільної робочої групи з розробки проектів нормативно-правових актів у сфері електронного цифрового підпису.