28 листопада 2014

Засідання Науково-експертної ради з питань розвитку інфраструктури відкритих ключів України при Міністерстві юстиції України

Міністерство юстиції України повідомляє, що 25 листопада 2014 року відбулося засідання Науково-експертної ради з питань розвитку інфраструктури відкритих ключів України при Міністерстві юстиції України (далі – Рада).

За результатами проведеного засідання рекомендовано Міністерству юстиції України:

  1. У місячний строк доопрацювати проект розпорядження Кабінету Міністрів України «Про схвалення Концепції стандартизації та розвитку інфраструктури відкритих ключів та надання послуг електронного цифрового підпису (кваліфікованих електронних довірчих послуг)» згідно наданих пропозицій від членів Ради та результатів його обговорення.
  2. Надати проект наказу «Про внесення змін до наказу Міністерства юстиції України, Адміністрації Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України від 05 грудня 2013 року № 2563/5/645» на опрацювання спільної робочої групи з розробки проектів нормативно-правових актів у сфері електронного цифрового підпису, яке відбудеться 27 листопада 2014 року. За результатами зазначеного засідання опублікувати проект наказу на сайтах Міністерства юстиції України, центрального засвідчувального органу, сторінці центрального засвідчувального органу в соціальній мережі Facebook з метою одержання зауважень і пропозицій та його доопрацювання у двотижневий строк.
  3. За результатами попереднього аналізу внутрішньої сумісності засобів електронного цифрового підпису центрів сертифікації ключів/акредитованих центрів сертифікації ключів різних розробників підготувати аналітичну довідку, яку направити на адреси суб’єктів електронного цифрового підпису та розмістити зазначену інформацію на сайті центрального засвідчувального органу, сторінці центрального засвідчувального органу в соціальній мережі Facebook.