09 листопада 2012

Центри сертифікації ключів в Україні синхронізуватимуть час із Всесвітнім координованим часом

Міністерство юстиції планує удосконалити процедуру засвідчення електронного документа. З цією метою пропонується забезпечити центри сертифікації ключів та акредитовані центри сертифікації ключів можливістю синхронізації часу із Всесвітнім координованим часом (UTC).

Проект відповідної урядової постанови, яка нормативно забезпечить дану можливість, Мін‘юст виносить на громадське обговорення.

Як повідомив Міністр юстиції Олександр Лавринович, указаним проектом пропонується, щоб до березня 2013 року Міністерство юстиції спільно з Міністерством економічного розвитку і торгівлі здійснили заходи щодо забезпечення акредитованих центрів сертифікації ключів та центрів сертифікації ключів можливостями постачання передачі сигналу часу, синхронізованого з Державним еталоном одиниць часу і частоти.

Така необхідність мотивується удосконаленням процедури засвідчення наявності електронного документа (електронних даних).

З цією метою пропонується передбачити надання акредитованими центрами сертифікації ключів послуги фіксування часу згідно з вимогами до протоколу фіксування часу за допомогою особистого ключа.

Крім того, передбачається забезпечити передачу Центральним засвідчувальним органом постачання сигналу часу, синхронізованого з Державним еталоном одиниць часу і частоти, для формування та перевірки позначки часу в електронних документах.

Відповідно, пропонується розробити порядок синхронізації часу із Всесвітнім координованим часом (UTC). А також пропонується включити Центральний засвідчувальний орган до системи Державної служби єдиного часу і еталонних частот та ДП «Інформаційний центр» Міністерства юстиції до переліку підприємств, які беруть участь у роботі Державної служби єдиного часу і еталонних частот.

З текстом проекту можна ознайомитися на сайті Міністерства юстиції (www.minjust.gov.ua) у рубриці «Обговорюємо законопроекти».

Зауваження та пропозиції до проекту постанови прийматимуться від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань протягом місяця з дня оприлюднення проекту на адресу Міністерства юстиції України: 01001, м. Київ, вул. Городецького, 13. Контактний телефон: (044) 486-87-24. E-mail: acsk@minjust.gov.ua.