24 червня 2016

Засідання спільної робочої групи

22 червня 2016 року о 10:00 у приміщенні Міністерства юстиції України за адресою: вул. Січових Стрільців, 73 відбулося засідання спільної робочої групи з розробки проектів нормативно-правових актів у сфері електронного цифрового підпису.

У засіданні взяли участь представники Міністерства юстиції України, Адміністрації Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, Державного агентства з питань електронного урядування України, Всеукраїнського об’єднання громадян «Всеукраїнська асоціація «Інформаційна безпека та інформаційні технології».

На засіданні обговорено:

  1. Питання щодо внесення змін до Порядку застосування електронного цифрового підпису органами державної влади, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями державної форми власності, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28 жовтня 2004 року № 1452;
  2. Пропозиції щодо внесення змін до деяких законодавчих актів у сфері електронного цифрового підпису, надісланих державним підприємством «Національні інформаційні системи» листом від 24 травня 2016 року № 1939/01-05.

За результатами засідання вирішено:

  1. Підтримати пропозиції щодо внесення змін до Порядку застосування електронного цифрового підпису органами державної влади, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями державної форми власності, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28 жовтня 2004 року № 1452, та розмістити відповідний проект на сайті центрального засвідчувального органу;
  2. Державному підприємству «Національні інформаційні системи» підготувати конкретні пропозиції щодо внесення змін до деяких законодавчих актів у сфері електронного цифрового підпису для розгляду на засіданні Науково-експертної ради з питань розвитку інфраструктури відкритих ключів України при Міністерстві юстиції України.

Ознайомитися з проектом Постанови Кабінету Міністрів України "Про внесення змін до Порядку застосування електронного цифрового підпису органами державної влади, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями державної форми власності"

Ознайомитися з проектом змін, що вносяться до Порядку застосування електронного цифрового підпису органами державної влади, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями державної форми власності

Ознайомитися з порівняльною таблицею до проекту постанови Кабінету Міністрів України "Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 28 жовтня 2004 р. № 1452"